Bueno gent, hem estat un poquet perretes, pero tampoc la informatica vietnamita ens ha ajudat, de fet ahir l ordinador no sols no ens deixa penjar fotos sino que ni tan sols ens deixa penjar la cronica, esperem tindre mes sort avui.

Be dp de fer el perrete en Tuy Hoa agafarem un tren nocturn que ens condui fins a la ciutat de Danang, campament base, per visitar el casc historic de Hoy Ahn, una de les visites mes recomanades al Vietnam, perque es un dels pocs cascs antics que resten al pais on es poden observar cases d antigues families de solera xineses, japoneses i vietnamites amb mes de 300 anys.

Per la vesprada tornarem a l hotel i seguirem perreant alli perque el tren nocturn ens havia deixat baldats i haviem de preparar-se per a l etapa ciclista del seguent dia, que ens havia de conduir per la costa, recorrent 108 km, fins a l antiga ciutat imperial de Hue.

Amb l anim alt s alcarem pel mati i comencarem l etapa, eixirem de la ciutat, veiem el mar de tant en tant, allguna cala, penya segats, pero tambe la presencia amenacant d una alta muntanya de la qual estavem cada vegada mes prop (mes endavant us donarem el nom)… I bingo! Haviem de pujar-la. Per a que els ciclistes o senderistes valencians us feu una idea, acordarem que equivalia aproximadament a dos garbis, uns 10 km de pujada sostinguda en els quals ho donarem tot (de poc ens ix el fetge per la boca pero pujarem com a campions i campiones). Un cop dalt un bunker america, una gran antena supose que de mobil i tots els tenderetes comercials que acompanyen a tot lloc turistic vietnamita. A partir d aci baixada, un parell de tossalets mes que no ens suposaren res i pla fins a Hue on no arribarem excessivament cansats.

A l entrada a la ciutat ens trobarem amb un fet insolit. La captacio de turistes per als hotels arriba a uns extrems inusitats, resulta que anavem pedalejant i apropant-nos a la zona d hotels quan ens feren una oferta des d una moto, imagineu paral.lels i pel carrer amb els vehicles i fent-nos l oferta. Total que l oferta fou satisfactoria i anarem a l hotel, que resulta ser precisament al que voliem anar perque eixia en la guia i era barat. Be, aixi funciona el sector terciari al Vietnam, amb estrategies de marketing agressives.

Un cop instalats, dutxats, sopats i dormits, aquest mati hem visitat la impressionant ciutadela imperial dels antics emperadors Nguyen, un macro conjunt de palaus, temples, mausoleus, tombes, sales de lectura, teatres, etc. Pertanyents als successius emperadors de la dinastia en un conjunt espectacular que resulta ser el principal atractiu turistic de Hue. A destacar tambe que curiosament la zona del Vietnam central esta plena de turistes iberics, mentre qu al sud practicament no hi havien, aci com a Hoy Ahn  podies trobar visites guiades i fins i tot algun llibre en castella (la vida de Ho Chi Minh clar). Deu de ser una questio de les agencies de viatges supose.

Be disculpeu l absencia (no sempre per culpa nostra) us mantindrem informatts i… Una coseta mes, volem que feu comentaris ens animen molt, aixi que… Qui no faja cometari no tindra regal, je, je, je