Bueno gent, despres d arribar ahir avui hem dedicat el mati a visitar una miqueta la ciutat. De bon mati hem anat al Museu del Genocidi o dels Drets Humans, on s expliquen les matances comeses pels Kjemers rojos durant el breu periode que detentaren el poder en el pais. Segons sembla transformaren una escola de Phom Peng en un camp de concentracio i clar alli estaven exposades les celes, els llits, les eines i les fotografies de l extermini, realment impactants.

Despres d aquesta visita obligada per coneixer una miqueta millor, o almenys de primera ma, la historia camboiana recent, hem decidit visitar quelcom mes animat, i ens hem dirigit al mercat central, una enorme estructura semblant a una catedral bizantina (comparacio d Aure de la que no em faig responsable). En aquest mercat es pot trobar absolutament de tot, falsificacions de tot tipus, teles, productes d electronica avancada, menjar i… Una samarreta de la sel.leccio camboiana !(si existeix clar) que ha passat a engrossar la meua col.leccio. Per descontat tambe ens hem enrecordat d alguna de vosaltres pero haureu d esperar, je je.

Un cop hem acabat la visita al mercat hem dinat enfront de la zona on un brac del llac i l immens riu Mekong es junten, hem vist per fora l imponent Palau Reial i tot seguit hem solucionat el nostre transport cap a Ho Chi Minh City (alias Saigon). Avisar a futurs ciclistes que ens ha costat suor i llagrimes trobar un autobus que estiguera disposat a carregar-nos les bicis, pero si aneu a l estacio d autobus que hi ha al costat del mercat central us ho podran solucionar. En acabar hem tornat a l hostal i hem baixat a internet per fer-vos la cronica calenta.

Abans d acomiadar-me volia explicar-vos algunes normes o no normes del trafic camboia, per a que si alguna vegada visiteu este entranyable pais ho tingueu en compte:

1) Si t has d incorporparar a la carretera com a cotxe, moto o bici ho has de fer en contradireccio, no patisques ja t esquivaran  i tu trobaras el teu espai si no ho fas aixi no podras eixir a la carretera mai.

2) Mai has de parar, si pares estas perdut, el concepte (tambe com a peato) es esquivar, si pares tens moltes mes possibilitats de ser atropellat.

3) La lluita per l espai es el mes important, si guanyes el teu espai seras respectat i ningu s enfadara amb tu pero no pots esperar que te l cedisquen, l has de disputar.

4) Els semafors son relatius i els pasos de peatons inoperants, llancat a la calcada i esquiva, aixi passaras sense problema.

I dit aco desitjar-vos sort si proveu l experiencia, una abracada.

Anuncis