Bueno gent us contem. Ahir s alcarem a les 5 del mati per agafar un bot que ens portava de Siem Rep a Battambang, el nostre proper desti. Haviem de recorrer 15 km en bici fins l embarcader, uns 15 km que ens permeteren vore l altra Siem Rep, la dels humils en la que families senceres amb avis i fill s alcen cada dia per portar a terme les seues tasques quotidianes mentre el centre turistic dorm pereosament al ritme dels turistes.

El viatge en el vaixellet realment impressionant. Haviem de creuar un llac que parteix el pais en dos (disculpeu que no recorde el nom) i a traves d ell poguerem coneixer els poblats flotants dels pescadors aixi com la flora i fauma del llac. L aspecte negatiu: doncs be si et tocava baix estaves a cobert pero respiraves durant 8h gasolina, si et tocava dalt, ai dels pobres que els toca dalt! 5h d una solana impressionant i 3 df una pluja monsonica descomunal.

Total que arribarem sense mes problemes s allotjarem despres de sopar i se n anarem a dormir.

Avui ens esperaven 112 km mes de Battambamg fins Pursat pero aquesta vegada sense solana i amb una carretera ampla i ben asfaltada amb poc de transit, malgrat ser la principal arteria comunicativa del pais. Pero be supose que el parc automobilistic camboia no sera massa gran.

Em aquest trajecte una vegada mes hem saludat a milers de xiquets que segurament tenen com a consigna nacional dir hello als turistes. Una vegada mes des de la bici hem pogut observar les tasques tradicionals de recollida d arros i ramaderia aixi com gaudir en les paradetes d una hospitalitat sincera malgrat unes barreres linguistiques que la majoria de vegades s havien de superar amb la mimica.

Imagienu-se en bicicleta per la nacional 3 cami de Barcelona amb tots els camperols saludant-vos i oferint-vos hospitalitat des dels seus camps i hortes, sense edificis amb un transit escas malgrat que sorollos i amb una vegetacio abundant als costats, doncs deixeu d imaginar, es impossible, je je.

Ara ens trobem a Pursat un poble de pas on descansarem per reemprendre la seguent etapa ciclista.

 

PD Per cert avui son les eleccions de Cambotja, no sabem si guanyara el people s party of Cambotja, el funcinpec o tornaran els kjemers rojos, en tot cas per si les mosques ja tenim les maletes fetes.

PD1 Este ordinador patata no deixa penjar fotos aixi que haureu d esperar, us compensarem penya

Anuncis